کتاب ۲۰۶۵ تناقض در انتخاب نوشته وحید زارعی یک کتاب داستان فلسفی است که در آن مقوله جبر و انتخاب آزاد، اخلاق تصمیم گیری و انتخاب طبیعی در کنار داستان اصلی مطرح شده است. اتفاقات این داستان در یک فضای تخیلی در سال ۲۰۶۵ است که با قرار دادن مخاطب در مواجهه با موقعیت های واقعی، اهمیت تصمیم گیری و مقوله جبر و اختیار را مطرح می کند.
- سرشناسه: زارعی، وحید، ۱۳۵۷
- عنوان و پدید آورنده: ۲۰۶۵ تناقض در انتخاب/ وحیدزارعی
- نشر: سپید قلم
- مشخصات ظاهری: ۱۰۴ ص، ۱۴/۵ * ۲۱/۵
- شابک: ۴-۶۶-۵۲۹۶-۶۲۲-۹۷۸
- عنوان دیگر: تناقض در انتخاب
- شماره کتاب شناسی ملی: ۹۷۰۵۴۷۲
- طراح جلد: مجید کاشانی
- قیمت پشت جلد: ۱۶۰ هزار تومان
دیگرگونه یک مجموعه آموزشی است که با هدف ارتقا و توسعه فردی آحاد جامعه طراحی شده است
کتاب انسان ارزشمند و ۲۰۶۵ تناقض در انتخاب یکی از بخش های این مجموعه آموزشی است
- کتاب انسان ارزشمند
- کتاب تناقض در انتخاب
- پادکست های آموزشی
- کارگاه های آنلاین
شما می توانید جهت سفارش کتاب یا دریافت اطلاعات بیشتر همچنین دیدن دیگر محصولات مجموعه دیگرگونه به آدرس زیر مراجعه نمایید
مقدمه کتاب ۲۰۶۵
گمان نمیکنم که یک کتاب داستان نیاز به مقدمه داشته باشد. عرف بر این است که از همان ابتدا قدم به فضای داستان بگذاریم. اما من از این جهت که از ابتدا قصد نوشتن داستان نداشتم، تصمیم گرفتم مقدمهای برای این داستان بنویسم. از زمان پیدایش بشر در این کره خاکی و حتی پیش از آن مهمترین کار موجودات تصمیم گیری بوده، هست و خواهد بود. چه تصمیمات زیستی بر اساس کدهای ژنتیکی و چه تصمیماتی در ظاهر آگاهانه برای بهبود زندگی. چه گمان کنیم که این تصمیات با اختیار خودمان اتخاذ میشود، چه از روی جبر و بدون اختیار آزاد.
آن پلنگی که از بالای شاخههای یک درخت، درحالی که دم آویزانش را تکان میدهد و فکر میکند که آیا غزالی را که از دور دست دیده و یا بویش به مشامش رسیده را شکار کند و یا آنکه هنوز آنقدر گرسنه نیست که انرژیش را هدر دهد و ترجیح به ادامه تماشای منظره میدهد، در عمل در حال تصمیم گیریست.
اینکه غزال ماده، بچههایی هم دارد یا نه، خارج از حیطهی تصمیم پلنگ است. شکار غزال در هر صورت برای پلنگ کاری غیر اخلاقی نیست. پلنگ فقط به درست یا غلط بودن تصمیم، به لحاظ میزان ریسک به پاداش فکر میکند، چون اگر در تعقیب و گریز موفق نشود، ممکن است جان خود را به دلیل مصرف منابع در رقابت با محیط و رقیبانش، از دست بدهد.
ما انسانها از وقتی کلمات را خلق کردیم برای هر رفتاری، علاوه بر درست یا غلط بودن آن، اخلاق را هم به میان کشیدیم. ممکن است تصمیم درست باشد اما اخلاقی نباشد و در مقابل شاید تصمیمی اخلاقی باشد اما نادرست.
اما چه چیزی این محدوده اخلاق، درستی یا نادرستی را مشخص میکند؟ آیا ما باید وزن بیشتری برای درست بودن تصمیم در نظر بگیریم یا اخلاقی بودن آن؟ آیا فرهنگ، ایدئولوژی یا حکومتها میتوانند مرز اخلاقی بودن یا درست بودن تصمیمها را مشخص کنند؟
من پیشنهاد میکنم این کتاب را دوبار بخوانید. یکبار داستان را دنبال کنید و بار دیگر جدای از فضا و زمانِ داستان، به فلسفهی اخلاق تصمیمگیری در هر موقعیتی توجه کنید.
شاید تمام موقعیتها، مکانها، نامها و وقایع این داستان خیالی باشند. اما ما با یک واقعیت انکار ناشدنی در این داستان روبرو هستیم.