09111356984
info@ vahid-zarei.com
ورود کاربران
Facebook
Google+
LinkedIn
Instagram
  • صفحه اصلی
  • درباره من
  • آموزش
  • همایش
  • مشاوره
  • وبلاگ
  • روز نوشته ها
  • تماس با من
هوش هیجانی

هوش هیجانی و موفقیت های فردی

2017-07-02وحید زارعیاصول مذاکره, مدیریت, موفقیت۵ دیدگاه

امروزه در جامعه ایرانی توجه به ضریب هوشی کودکان و علاقه به معرفی کودکان به عنوان کودک تیز هوش بسیار زیاد و بعضا به شکلی وسواسی افزایش یافته است. والدین کودکان مایلند کودک خود را جز کودکان تیزهوش قرار دهند و یا حتی بزرگسالان تمایل دارند خود را دارای ضریب هوشی بالا در جامعه معرفی کنند. اما واقعا میزان ضریب هوشی چقدر در موفقیت های فرد در جامعه موثر است؟ در این مقاله اشاره ای خواهم داشت به رابطه هوش هیجانی و موفقیت های فرد در جامعه

قبل از شروع بحث پیرامون اینکه اصولا هوش هیجانی چیست و چه تاثیری بر موفقیت های فردی دارد باید این نکته را یادآور شوم که هدف نگارنده از تالیف این مقاله نقد هوش عمومی فردو یا تاثیرات ضریب هوشی بر قدرت تشخیص یا حل مسایل نبوده و صرفا، تحلیلی است بر نقش هوش هیجانی بر شخصیت و موفقیت.

هوش هیجانی چیست؟

هوش هیجانی یا Emotional Intelligence شامل مهارتهایی است که یک فرد در شناخت و کنترل عواطف و احساسات خود و اطرافیانش دارد. هرچه میزان هوش هیجانی یک فرد بیشتر باشد به همان میزان، فرد دارای قابلیت های بیشتری در درک موقعیت و برقراری ارتباط موثر با دیگران و کنترل خویش خواهد بود. برای مدت ها IQ به عنوان تنها شاخص اندازه گیری قابلیت های فردی در حوزه هوشی به شمار میرفت اما عدم توفیق افرادی با بهره هوشی یا IQ بالا باعث شد محققان به یافتن حلقه مفقوده این موضوع بپردازند و این حلقه مفقوده در واقع همان هوش هیجانی یا Emotional Intelligence بود.

همه ما بر این امر واقفیم که بسیاری از افراد با بهره هوشی بالا دقیقا نمی دانند که در جامعه چطور باید رفتار کنند. چطور می توانند احساسات خود را درک کنند و احساسات خود را در مواجهه با دیگران کنترل کنند. بله اینها دقیقا مواردی هستند که بیش از بهره هوشی برای موفقیت در اجتماع به آن نیاز داریم. کنترل و شناخت قابلیت ها و عواطف خود و همچنین کنترل و شناخت عواطف و قابلیت های دیگران و درک زمان مناسب برای برقراری ارتباط و اساسا چطور و چگونه رفتار کردن.

همه مواردی که در صورت عملکرد بهتر می توانند باعث بهبود جایگاه اجتماعی ما و کسب  موقعیت های بهتر و ارتقا برند شخصی ما گردند. هوش هیجانی از چهار مهارت اصلی تشکیل شده است. چیزهایی که می بینیم و کارهایی که باید انجام دهیم در دو حوزه خود و دیگران.

افرادی با هوش هیجانی بالاتر قابلیت درک بیشتری از احساسات خود را دارند. آنها بهتر می توانند شرایط خود را درک کنند و بفهمند که مثلا چرا غمگین هستند و چگونه میتوانند حالت غم خود را کنترل و مدیریت کنند همینطور افرادی با هوش اجتماعی بالاتر توانایی درک بهتری از حالات و عواطف دیگران دارند.

ذکر این نکته ضروری  است که هوش هیجانی خوشبختانه یک مهارت قابل افزایش و قابل یادگیری است و با یادآوری پاراگراف اول این مقاله باید بگویم توجه بیشتر والدین به این نکته می تواند موجبات موفقیت هرچه بیشتر فرزندان آنها را فراهم سازد. همچنین در مورد بزرگسالان، آموختن مهارتهای ارتباطی، افزایش ارتباطات اجتماعی و مطالعه هدفمند در زمینه خود شناسی و رفتار شناسی می تواند مهارت آنها را این زمینه افزایش دهد.

افرادی با هوش هیجانی بیشتر قادرند درک بهتری از توانمندی ها و ضعف های شخصی خود داشته باشند بنابراین بسیار راحت تر می توانند به توسعه مهارتهای خود با تکیه بر نقاط قوت و حذف نقاط ضعف بپردازند. در واقع فردی با هوش هیجانی بالاتر می داند به چه شکل باید از نقاط قوت خود استفاده نموده تا به منافع بیشتری دست پیدا کند.

از دیگر نقاط مثبت در مورد هوش هیجانی شناخت بهتر دیگران است. اینکه ما چه رفتاری با هر فردی در اجتماع داشته باشیم وابسته به مهارتی است به نام رفتار شناسی که باید گفت افرادی با هوش هیجانی بیشتر بسیار سریع تر و راحت تر می توانند افراد پیرامون خود را تجزیه تحلیل کرده و به شناخت بهتری نسبت به آنها دست پیدا کنند.

اینکه در چه زمانی به خواسته های خود و یا دیگران پاسخ مثبت و یا منفی بدهید. اینکه چه زمانی  اشتباهات خود و یا دیگران را نادیده بگیرید و یا در مواجهه با افرادی با روحیات منفی و یا شرایط منفی چطور برخورد کنید دقیقا بستگی به میزان هوش اجتماعی شما دارد. این چنین افرادی عمدتا از رفتارهای منفی و ذکر نقاط منفی خود و یادیگران دوری نموده و اجازه تلخ شدن زندگی خود توسط دیگران را نمی دهند.

همانطور که ذکر شد هوش هیجانی و موفقیت دارای رابطه بسیار نزدیکی بوده و در نهایت باید بدانید آنچه افراد جامعه ما بیش از بهره هوشی به آن نیازمند هستند توسعه هوش هیجانی و یادگیری نحوه کنترل عواطف و رفتار با خود و دیگران است.

وحید زارعی

تیر ماه ۹۶

هوش هیجانی و موفقیت

مقاله مدیریت وحید زارعی مدرس سخنران و مشاور مدیریت موفقیت و برندسازی  هوش هیجانی و موفقیت

برچسب ها: مقاله مدیریت, موفقیت, هوش هیجانی, وحید زارعی
وحید زارعی
http://vahid-zarei.com
پست قبلی صداقت در مذاکره پست بعدی مذاکره با خود (قسمت دوم)

موارد مرتبط

شکست کسب و کار

دلایل شکست کسب و کار چیست

2017-03-31وحید زارعی
نقش اعتماد به نفس در برندسازی شخصی

روش های افزایش اعتماد به نفس برای ساخت برند شخصی قدرتمند

2017-10-02وحید زارعی
حرفه ای گری

چند میلیون بیشتر از دیگران !!! چون من یک حرفه ای هستم

2018-02-09وحید زارعی

۵ دیدگاه. ارسال دیدگاه

Bahareh.jahedmanesh
2017-07-02 4:03 ب.ظ

??

پاسخ
پیمان فرح پور
2017-07-02 6:25 ب.ظ

همیشه عناوین متفاوتی رو از شما میبینم جناب مهندس . بسیار عالی و نکته بینانه بود واقعا روابط اجتماعی و نحوه حضور در جامعه نقش مهمی در موفقیت افراد داره . ممنون از مقاله بسیار عالی شما

پاسخ
سمیرا محجوب
2017-07-02 6:54 ب.ظ

بسیار عالی بود…سپاس

پاسخ
ساناز فلاح
2017-07-03 6:43 ب.ظ

استاد عزیز به مطلب جالبی اشاره کردید که بسیار تاثیر گذار بود و اگر که مقدور هست کلاس هوش هیجانی هم به لیست آموزشیتون اضافه کنید که از اطلاعات ارزشمند شما بتونیم استفاده کنیم و به موفقیت هامون به کمک شما بیافزاییم .
باتشکر از شما

پاسخ
گیتی بابایی
2017-07-19 8:11 ق.ظ

کاملا درسته من هم بسیاری از افراد باهوش را دیدم که به دلیل عدم توانایی در کنترل استرس و مقابله با هیجانات در برهه های حساسی از زندگیشون مثل کنکور موفق نبودند . ضمن این که معرفی فرزند بعنوان فردی دارای هوش درخشان خودش می تواند به عنوان یک عامل فشار روحی و مخل کارکردهای فرد باشه . بی شک اموزش در این زمینه نیز مثل بقیه بخشها بسیار اثرگذار و کمک حال افراد است . کاش یادگیری را جدی بگیریم و کاش اموزش های مفید و کاربردی توسط استادان مجرب و توانمندی چون شما در جامعه افزایش یابد

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه

  • کارآفرینی از داستان تا واقعیت
  • ده نکته کلیدی برای یک مذاکره موفق
  • اتیکت رفتاری محیط کار
  • برندسازی در سه مرحله
  • مدل ذهنی خود را تغییر دهید تا جهانتان تغییر کند

دسته‌ها

  • آموزش
  • اصول مذاکره
  • بازاریابی و فروش
  • برندسازی
  • دسته‌بندی نشده
  • رادیو بهسا
  • مدیریت
  • منابع انسانی
  • موفقیت
  • موفقیت

وحید زارعی

مشاور، سخنران و مدرس مدیریت، فناوری اطلاعات و برندسازی

شبکه های اجتماعی

Email
Facebook
Google+
LinkedIn
Instagram

info@vahid-zarei.com

09111356984

صفحه اصلیدرباره مننمونه کارهاتماس با منروز نوشته هاوبلاگ وحید زارعی
تمامی حقوق محفوظ است. هرگونه کپی برداری از مطالب سایت بدون مجوز کتبی پیگرد قانونی دارد