نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی ، بسیار کلیدی است. هرچند در حوزه نحوه برندسازی شخصی مقالات علمی و تایید شده چندانی وجود ندارد و بیشتر مطالب به روش زندگی افراد موفق اشاره دارد تا روشی تایید شده برای برندسازی شخصی، اما با توجه به اهمیت توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی در این مقاله به بررسی نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی می پردازم
نگاه اولیه به عنوان مقاله دو کلید واژه برای تعریف، در ذهن مخاطبان ایجاد می کند. یکی مهارتهای فردی و دیگری برندسازی شخصی، برای درک بهتر موضوع ابتدا به تعریفی از برندسازی شخصی می پردازم.
برندسازی شخصی در تعریف عامیانه می تواند به فرآیند برجسته نمودن یک فرد در گروهی از افراد با فاکتورهای مشابه اشاره نماید. زمانی که فردی دارای یک برند شخصی میشود یعنی در میان گزینه های دیگر احتمال انتخاب شدن و یا یادآوری او بیشتر از سایر گزینه ها خواهد بود. هر چند که این تعریف، تعریف عامیانه تری از برندسازی شخصی است اما می تواند هدف از فرآیند برندسازی را مشخص نماید.
چرا باید برند شخصی داشته باشم؟
پیش از اینکه چنین پرسشی را در ذهن خود مطرح کنید باید بدانید که چه بخواهید و چه نخواهید شما یک برندشخصی دارید. همانطور که بارها در مقالات قبلی اشاره کردم آنچه اکثریت کسانی که شما را می شناسند در مورد شما می گویند در واقع همان برندشخصی شماست. همان حسی که شما به دیگران منتقل می کنید و در حوزه های تخصصی احتمالا همان دلیلی که شما در مقایسه با دیگران انتخاب می شوید. پس باید بدانیم که ما قبلا یک برندشخصی داریم و اینجا صحبتی از ایجاد برندشخصی نیست بلکه اگر به دنبال کسب موفقیت و یا حتی موقعیت اجتماعی بهتر و یا جایگاه مناسبتری در حوزه گروه کاری خود هستید باید به توسعه برند شخصی خود فکر کنید.
چه چیزی برندشخصی من را توسعه می دهد؟
توسعه برند شخصی و برندسازی شخصی مواردی هستند که نیاز به توضیحاتی از جهات و زوایای گوناگون دارند اما اینجا اجازه دهید به نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی بپردازیم. برای این کار به تعریف کلید واژه دوم می پردازم یعنی “مهارتهای فردی”. برای شروع اجازه دهید ببینیم یک فرد برای موفقیت در هر حوزه تخصصی و یا کسب جایگاه مناسب در اجتماع به چه مهارتهایی نیاز دارد.
تفاوتی ندارد که زمینه کاری ما یا رشته تحصیلی ما چه باشد. یک ورزشکار هستیم یا یک مهندس، یک پزشک هستیم یا یک آشپز، باید بگویم در هر زمینه ای که فعالیت داریم تعدادی مهارت فردی پایه برای کسب موقعیت بهتر و توسعه برند شخصی به ما کمک خواهند کرد. برخی از این مهارتها عبارتند از مهارت یادگیری، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای ارتباط غیر کلامی، مهارت مطالعه، مهارت ایجاد انگیزه در خود و دیگران، مهارت مدیریت زمان، مهارت تصمیم گیری، مهارتهای برای توسعه هوش مالی، مهارتهای تفکر خلاقانه، مهارت نگارش، مهارت برنامه ریزی و ده ها مهارت دیگر که به عنوان مهارتهای فردی شناخته می شوند. همانطور که دیدید این مهارتها مستقیما ارتباطی با اینکه در چه رشته ای و یا چه زمینه ای فعالیت می کنید ندارند، بلکه در هر جایگاه و رشته ای که باشید می تواند موفقیت پایدار و توسعه شما را به همراه داشته باشد.
بر خلاف دروس صرفا تئوری که به ارایه آموزش می پردازند، از عناوین بالا به عنوان مهارت یاد می شود که متاسفانه در نظام آموزشی ما به صورت ویژه به آن توجه نشده و بسیاری از فارغ التحصیلان ما که حتی بعضا دانش تخصصی خوبی در رشته تحصیلی خود کسب کرده اند فاقد مهارتهای یاد شده هستند و این باعث تاخیر در رشد آنها در حیطه کاری تخصصی و تحصیلیشان می گردد.
برای درک بهتر نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی باید ببینیم فردی بدون داشتن مهارتهای فردی چه سرنوشتی خواهد داشت. فردی که تمام وقت خود را صرف قهرمانی در یک رشته ورزشی کرده اما فاقد مهارتهای ارتباطی و یا مهارتهای تصمیم گیری باشد و یا مهارت لازم برای برنامه ریزی را نداشته باشد احتمالا در بهترین شرایط یک یا چند قهرمانی، آخرین دارایی او خواهند بود و نمی تواند در مراحل بعدی به موفقیت های چشم گیری دست یابد، پزشکی که فاقد مهارتهای ارتباطی باشد شاید پزشک خوبی باشد اما نمی تواند طبیب روح و روان بیماران و همکاران باشد و به قول قدیمی ها حکیم نخواهد بود و همچنین احتمالا بدون مهارتهای خود انگیزگی و یا مدیریت زمان فرصت و شوری برای توسعه مهارتهای تخصصی خود نیز نخواهد داشت. به همین شکل افرادی که در حوزه سیاست، هنر، تکنولوژی و غیره فعالیت دارند نیز چنین وضعیتی را خواهند داشت و آنگاه ما شاهد افرادی با سمت های حتی بالا خواهیم بود که فاقد مهارتهای اولیه فردی هستند و در چنین شرایطی برند قابل توجهی از آنها باقی نخواهد ماند.
در نگاه دیگر توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی مانند یک شتاب دهنده و کنترل کننده و عامل توسعه پایدار عمل می کند و می تواند جدا از مهارتهای تخصصی تضمینی برای حرکت و بهبود مستمر شما باشد. بنابراین پیشنهاد می دهم حتما برنامه ای برای توسعه مهارتهای فردی خود جدا از برنامه های دیگر آموزشی داشته باشید. حتی اگر هنوز دانشجو هستید مهارتهایی مانند روش یادگیری، مدیریت زمان و مهارتهای ارتباطی نقش مهمی در بهبود عملکرد و موثرتر شدن تحصیل شما خواهد داشت.
وحید زارعی شهریور ۹۶
نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی
نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی وحید زارعی مشاور و مدرس برندسازی استاد برندسازی سخنران مدیریت مشاوره برندسازنقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصیی مشاوره دیجیتال برندینگ مدرس و سخنران اصول و فنون مذاکره و مهارتهای ارتباطی مشاور برندینگ برند برندسازی نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی
نقش توسعه مهارتهای فردی در برندسازی شخصی
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه
به مساله بسیار مهم و اررزشمندی پرداخته اید . به درستی که بدون کسب مهارتهای لازم و برندسازی شخصیتی در زندگی موفق نخواهیم شد.
لازم به ذکر است که درتوسعه مهارت های فردی نظام خانواده ونظام آموزشی تواما نقش داشته که فقدان آن درموفقیت زندگی فردی و اجتماعی ومعضلات اقتصادی وفرهنگی جامعه نمود زیادی خواهد داشت